Voedingstips voor iedereen
Download nu onze handige PDF met 10 voedingstipsDOWNLOAD PDF

Afslankpillen12074996_446155755591875_4969771487066441733_n

 

Vet smelt weg als sneeuw voor de zon. Simply shredded zonder iets te doen. In de zoektocht naar een manier om af te vallen valt niet aan afvalsupplementen (fatburners) te ontkomen. De samenstelling ervan loopt van bekende voedingstoffen tot de meest vreemde kruidenmengsels.

Afval supplementen beloven erg veel, de marketing stunts worden steeds aantrekkelijker. Wat is nou mooier dan niks te hoeven doen en wel op een streefgewicht komen? De meeste mensen die obsessief bezig zijn met gewicht verlies hebben wel eens afvalsupplementen geprobeerd, ruim 70%. Helaas zijn de resultaten erg miniem.

Wat zijn afvalsupplementen?  Is het gezond? Heeft het nut?

Er komt steeds meer vraag naar suppletie om snel het streefgewicht of streef fysiek te bereiken. Afvalsupplementen blijven 1 van de meest verkochte supplementen in de supplementenmarkt. Afvalsupplementen zijn opgebouwd uit voedingsstoffen en kruidenmengsels zoals: (cafeïne, groente thee, groene koffie extract, Yerba maté, voedingsvezels, Glucomannan, CLA, ginseng, L-carnitine, L-tyrosine en Jodium).

De doelstelling van deze voedingstoffen en tuinextracten is om het lichaam te voorzien van energie, de lichaamstemperatuur te verhogen, de stofwisseling te stimuleren en het lichaam meer te verzadigden waardoor je minder eetlust hebt, daarnaast hebben sommige fatburners nog een vochtafdrijvende werking en af en toe werken ze op de hormoonhuishouding.

Zijn afvalpillen een makkelijke manier om af te vallen?

Afvalpillen zijn geen makkelijke uitweg om eventjes snel af te vallen! De resultaten zijn miniem tot niks wanneer je je voedingspatroon niet aanpast of wanneer je je energieverbruik niet verhoogt. ‘Daarnaast is het rebound effect groot wanneer je afvalt met een afslankpil. Afvalpillen zijn vaak niet goed onderbouwd en bestaan uit de meest vreemde samenstellingen.

Stel dat het lichaam een verstoorde Leptine (verzadeging hormoon) aanmaak heeft waardoor de vetverbranding en stofwisseling vertraagt is zouden afvalsupplementen een oplossing kunnen zijn. Door middel van voedingstoffen en tuinextracten die een positieve invloed hebben op de schildklier werking(L-tyrostine, Jodium) stimuleert dit de energieverbruik waardoor je alsnog zou kunnen afvallen ondanks je op een blokkade zit.

Een hoge dosering groene thee extract positief werken op de vetoxidatie en een hoge dosering caffeine heeft natuurlijk ook invloed op het dagelijkse calorieverbruik. Hou er wel rekening mee dat zodra je stopt met dit soort supplementen of zodra je dit soort supplementen te lang gebruikt (gewenning) je een grote kans hebt op een terug val.

Samenvatting

Kort samengevat is voeding en beweging essentieel om je streefgewicht of streef fysiek te bereiken, er bestaan helaas geen ”wonder middeltjes”. Laat je daarom dus niet misleiden door mooie artikelen waarbij vet weg zou smelten voor de zon. Je zal er nog steeds hard voor moeten werken en doordacht voor moeten eten. Afvalpillen zouden eventueel wel positief kunnen werken naast een goed onderbouwd voedingspatroon en genoeg beweging, voor alsnog zijn de meeste supplementen niet goed onderbouwd en zullen de extra resultaten miniem zijn, let daarom goed op wat je koopt! En raadpleeg je diëtiste of voedingsdeskundige of dit supplement geschikt is voor jou.

 

 

Gratis intake gesprek                Download de gratis PDF

Voedingsplan schema’sGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Gratis intake

10 Voedingstips

Download hier de 10 voedingstips en ga direct van start op weg naar een gezonde en bewuste levensstijl.

Download de pdf

Testimonials
 •  
  Petra Mulder

  Mijn naam is Petra, 30 jaar en ik sport eigenlijk al mijn hele leven. Vooral de laatste jaren fanatiek o.a. fitness, hardlopen, attack en grit. Sinds ik begonnen ben met krachttraining en bewuster met voeding bezig ben merkte ik al snel resultaat: ik werd gespierder, ik voelde me fitter en dat voelde goed! Voor mijn 30e verjaardag heb ik van mijn beste vriendin (Floor Hess) een fitness fotoshoot cadeau gekregen, iets wat we al langer samen wilden doen.

  Read More...

 •  
  Pascal Koetze

  Ongeveer vier jaar en 12 kilo verder bleef ik op hetzelfde gewicht hangen, ik pakte dezelfde gewichten tijdens de training totdat ik Jochem sprak en hij vertelde dat hij gespecialiseerd is in voeding. Na een paar keer gesproken te hebben dacht ik "laat ik eens serieus aan de slag gaan." en liet Jochem mijn voedingsschema maken.

  Read More...

 •  
  Maurits Aarts

  Mijn naam is Maurits, na altijd veel gesport te hebben kwam ik na een enkelblessure enorm veel aan, ik ben nooit dun geweest maar zelfs voor mijn doen was ik nu fors. Toen een jaar of 3 geleden begonnen met krachttraining en cardio en de resultaten kwamen, maar nooit kwam ik waar ik wou komen, de kennis over de voeding ontbrak simpelweg.

  Read More...

 •  
  Carolien Visser

  1,5 jaar geleden is de knop om gegaan. Ik was niet happy met hoe ik eruit zag in de spiegel en heb alles omgegooid. In het eerste jaar viel ik ruim 20 kilo af en uiteraard was ik daar super blij mee, maar door blind schema's te volgen, leerde ik mijn lichaam en de voeding die bij mijn levensstijl past, niet kennen. Uiteindelijk werd ik via en vriend in contact gebracht met Jochem en zijn we aan de slag gegaan.

  Read More...

10 VOEDINGSTIPS VOOR PROGRESSIE
Download hier de 10 voedingstips en ga direct van start op weg naar een gezonde en bewuste levensstijl.

Download PDF

JOCHEM VAN GULIK

Gespecialiseerd in:

 • Orthomoleculair
 • Diabetes mellitus
 • Paramedisch
 • Obesitas
 • Sporters
 
Oergondisch
Club Sven
Vitamines&More
The Fitness Studio
XS Natural
 

Gratis Intake

Gratis intake CTA
Bezig met versturen