Voedingstips voor iedereen
Download nu onze handige PDF met 10 voedingstipsDOWNLOAD PDF

Couscous met zalm, champignons en paprika

Eén van mijn favoriet, super lekker en gezond! Lekker om koud te eten of warm. De couscous maaltijd is een goed alternatief als middagmaaltijd, alternatieve koude salade maar ook erg lekker als warme avond maaltijd.

Visvetzuren behoren tot de omega-3 vetzuren. Dat wil zeggen dat het meervoudig onverzadigde vetzuren zijn. De bekendste omega-3 vetzuren zijn a-linoleenzuur (ALA) en de visvetzuren eicosapentaeenzuur (EPA) en docosahexaeenzuur (DHA).

Visvetzuren hebben een gezonde status. Vooral omdat ze een gunstig effect hebben op hart- en vaatziekten, dementie, ontstekingsziekten en reuma.

Sinds kort hebben onderzoeken aangetoond dat vis vetzuren een positief effect hebben op het gewichtsverlies. Onderzoeken hebben nog niet volledig onderbouwd wat de oorzaak is van vis vetzuren met betrekking tot het gewichtsverlies. Mogelijk speelt het ontstekingsremmende effect en de positieve werking op hormonen van vis vetzuren hierbij een rol. Vis vetzuren helpen bij het transporteren van enzymen, eiwitten en daardoor ook de aanmaak van hormonen. Ook hebben ze veel invloed op het cholesterol gehalte van het bloed, en dus een positieve werking op hart- en vaatziekten.

Helaas komen we tegenwoordig vrijwel allemaal dit gezonde vetzuur te kort. De beste bronnen van lange EPA en DHA vetzuur ketens zijn schelpdieren en vette vis zoals sardines, zalm, makreel, forel, paling en ansjovis. Er word een minimaal van 2g/d aan vis vetzuren geadviseerd. Als je ongeveer 2 maal per week een stukje vette vis eet zou je aan deze dag dosering van omega-3 vetzuren voldoen.

Ingrediënten:

-100 gram couscous
-400 gram witte champignons
-250 gram kastanje champignons
-1 bosui
-1 rode paprika
-200 gram gerookte zalm
-snufje peper
-snufje zout
-eventueel andere kruiden naar keuze.

Bereiden:

-Verwarm ongeveer 200ml water in een pan(zet daarna het vuur uit), voeg hierbij de couscous en laat de couscous al het water in de pan in trekken.

-Snij de champignons in kleine plakjes en bak deze in een wok pan.

-Voeg bij de champignons de gesneden bosui en paprika, en bak dit rustig gaar.

-Voeg bij de champignons, paprika en bos ui de zalm en de opgewarmde couscous.

-Mix dit goed door en voeg hierbij naar wens peper, zout en eventueel andere kruiden.

 

20160706_150954 20160706_151040 (1)

Gratis intake gesprek                Download de gratis PDF

Voedingsplan schema’sGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Gratis intake

10 Voedingstips

Download hier de 10 voedingstips en ga direct van start op weg naar een gezonde en bewuste levensstijl.

Download de pdf

Testimonials
 •  
  Petra Mulder

  Mijn naam is Petra, 30 jaar en ik sport eigenlijk al mijn hele leven. Vooral de laatste jaren fanatiek o.a. fitness, hardlopen, attack en grit. Sinds ik begonnen ben met krachttraining en bewuster met voeding bezig ben merkte ik al snel resultaat: ik werd gespierder, ik voelde me fitter en dat voelde goed! Voor mijn 30e verjaardag heb ik van mijn beste vriendin (Floor Hess) een fitness fotoshoot cadeau gekregen, iets wat we al langer samen wilden doen.

  Read More...

 •  
  Pascal Koetze

  Ongeveer vier jaar en 12 kilo verder bleef ik op hetzelfde gewicht hangen, ik pakte dezelfde gewichten tijdens de training totdat ik Jochem sprak en hij vertelde dat hij gespecialiseerd is in voeding. Na een paar keer gesproken te hebben dacht ik "laat ik eens serieus aan de slag gaan." en liet Jochem mijn voedingsschema maken.

  Read More...

 •  
  Maurits Aarts

  Mijn naam is Maurits, na altijd veel gesport te hebben kwam ik na een enkelblessure enorm veel aan, ik ben nooit dun geweest maar zelfs voor mijn doen was ik nu fors. Toen een jaar of 3 geleden begonnen met krachttraining en cardio en de resultaten kwamen, maar nooit kwam ik waar ik wou komen, de kennis over de voeding ontbrak simpelweg.

  Read More...

 •  
  Carolien Visser

  1,5 jaar geleden is de knop om gegaan. Ik was niet happy met hoe ik eruit zag in de spiegel en heb alles omgegooid. In het eerste jaar viel ik ruim 20 kilo af en uiteraard was ik daar super blij mee, maar door blind schema's te volgen, leerde ik mijn lichaam en de voeding die bij mijn levensstijl past, niet kennen. Uiteindelijk werd ik via en vriend in contact gebracht met Jochem en zijn we aan de slag gegaan.

  Read More...

10 VOEDINGSTIPS VOOR PROGRESSIE
Download hier de 10 voedingstips en ga direct van start op weg naar een gezonde en bewuste levensstijl.

Download PDF

JOCHEM VAN GULIK

Gespecialiseerd in:

 • Orthomoleculair
 • Diabetes mellitus
 • Paramedisch
 • Obesitas
 • Sporters
 
Oergondisch
Club Sven
Vitamines&More
The Fitness Studio
XS Natural
 

Gratis Intake

Gratis intake CTA
Bezig met versturen