Voedingstips voor iedereen
Download nu onze handige PDF met 10 voedingstipsDOWNLOAD PDF

Sweet&sour salade: Garnalen met augurk

Lekker en healthy, een frisse zomersalade met garnalen en augurk. Erg lekker als lunch, tussendoortje of avond maaltijd. De sweet&sour salade is een prima alternatief tijdens het afvallen. Lekker en verantwoord.

Garnalen zijn niet alleen lekker maar ook super gezond! Garnalen zitten bomvol vitamine D, vitamine B3 en zink, ook bevatten garnalen jodium, jodium is essentieel voor het goed functioneren van de schildklier.

Een goed functionerende schildklier heeft veel invloed op je stofwisseling, je kan de schildklier vergelijken met een thermostaat, als de schildklier voldoende schildklier hormoon aan maakt (thyroxine en trijodothyronine) heeft dit een positieve invloed op de lichaamstemperatuur (een hoog staande kachel = veel hout op het vuur / een hoge lichaamstemperatuur verbruikt meer energie)

De gezonde salade bevat ongeveer 224 calorieën waarvan 11 gram koolhydraten 27 gram eiwit en 8 gram vet, de maaltijdsalade is arm aan koolhydraten waardoor de maaltijd een perfect alternatief is voor mensen die lijden aan diabetes mellitus. Alle vetten in de salade zijn onverzadigd, deze vetten verlagen het LDL cholesterol(slecht). Vrijwel alle eiwitten in de maaltijd salade hebben een hoge biologische waarde (hoge efficiëntie) en daarom ook een prima alternatief voor sporters.

Ingrediënten:

-100 gram garnalen
– 50 gram veldsla
– 1/4 komkommer
– 5 Roma tomaatjes
– 4 augurken
– 15 gram walnoten
– (eventueel wat doperwtjes, of witte bonen)
– 1 eetlepel citroenzuur

Bereiden:

– Snij de veldsla, komkommer, Roma tomaatjes en augurken in kleine plakjes en voeg de deze samen in één schaal.

– Voeg hierbij de overige ingrediënten (garnalen, walnoten en eventueel de doperwtjes/witte bonen.

– Voeg hier over nog een beetje citroenzuur en eventueel een wat peper of andere kruiden zoals knoflook naar wens.

 

20160802_115324 20160802_115316

Gratis intake gesprek                Download de gratis PDF

Voedingsplan schema’s



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Gratis intake

10 Voedingstips

Download hier de 10 voedingstips en ga direct van start op weg naar een gezonde en bewuste levensstijl.

Download de pdf

Testimonials
  •  
    Petra Mulder

    Mijn naam is Petra, 30 jaar en ik sport eigenlijk al mijn hele leven. Vooral de laatste jaren fanatiek o.a. fitness, hardlopen, attack en grit. Sinds ik begonnen ben met krachttraining en bewuster met voeding bezig ben merkte ik al snel resultaat: ik werd gespierder, ik voelde me fitter en dat voelde goed! Voor mijn 30e verjaardag heb ik van mijn beste vriendin (Floor Hess) een fitness fotoshoot cadeau gekregen, iets wat we al langer samen wilden doen.

    Read More...

  •  
    Pascal Koetze

    Ongeveer vier jaar en 12 kilo verder bleef ik op hetzelfde gewicht hangen, ik pakte dezelfde gewichten tijdens de training totdat ik Jochem sprak en hij vertelde dat hij gespecialiseerd is in voeding. Na een paar keer gesproken te hebben dacht ik "laat ik eens serieus aan de slag gaan." en liet Jochem mijn voedingsschema maken.

    Read More...

  •  
    Maurits Aarts

    Mijn naam is Maurits, na altijd veel gesport te hebben kwam ik na een enkelblessure enorm veel aan, ik ben nooit dun geweest maar zelfs voor mijn doen was ik nu fors. Toen een jaar of 3 geleden begonnen met krachttraining en cardio en de resultaten kwamen, maar nooit kwam ik waar ik wou komen, de kennis over de voeding ontbrak simpelweg.

    Read More...

  •  
    Carolien Visser

    1,5 jaar geleden is de knop om gegaan. Ik was niet happy met hoe ik eruit zag in de spiegel en heb alles omgegooid. In het eerste jaar viel ik ruim 20 kilo af en uiteraard was ik daar super blij mee, maar door blind schema's te volgen, leerde ik mijn lichaam en de voeding die bij mijn levensstijl past, niet kennen. Uiteindelijk werd ik via en vriend in contact gebracht met Jochem en zijn we aan de slag gegaan.

    Read More...

10 VOEDINGSTIPS VOOR PROGRESSIE
Download hier de 10 voedingstips en ga direct van start op weg naar een gezonde en bewuste levensstijl.

Download PDF

JOCHEM VAN GULIK

Gespecialiseerd in:

  • Orthomoleculair
  • Diabetes mellitus
  • Paramedisch
  • Obesitas
  • Sporters
 
Oergondisch
Club Sven
Vitamines&More
The Fitness Studio
XS Natural
 

Gratis Intake

Gratis intake CTA
Bezig met versturen