Healthy Brownie!
Healty brownies van zwarte bonen, het proberen waard! Het voordeel van deze verantwoordelijke snack is dat zwarte bonen bomvol vitamine, mineralen en antioxidanten zitten. Buiten dat zijn ze een bron van vezels en eiwitten. De antioxidanten regulieren de bloeddruk en neutraliseren vrije radicalen wat veroudering tegengaat. De koolhydraten in zwarte bonen zijn complex en houden het suikerspiegel stabiel. Kortom, try this at home!
De brownie bevat maar liefst 16 servings.
1 serving bevat ongeveer 165 calorieën waarvan: 13 gram koolhydraten, 6 gram eiwit en 9 gram vet.
Een prima healthy snack, lekker en verantwoord!
Ingredienten:
200 gram zwarte bonen uit blik
120 gram cacaopoeder
200ml melk (Bijv. amandelmelk)
190 gram kokosbloesemsuiker of 4 el honing
1 tl bakpoeder
1 el vanillearoma
60 gram kokosolie
3 eieren
135 gram speltbloem
2 tl kaneel
Pecan/walnoten
Pistachenoten
Amandelen
Verwarm de oven voor op 175/180 graden.
Bereiding:
1. Laat de bonen goed uitlekken en maal ze in een keukenmachine met de kokosolie. Ik heb gewoon een blender gebruikt. Duurt wat langer maar werkt ook.
2. De bonen mogen nog wat grof zijn maar voeg de eieren, vanille, suiker/honing en melk toe tot een egaal beslag.
3. Mix eerst de cacao, bakpoeder, bloem en kaneel door elkaar en voeg het dan toe aan de mix.
4. Je kan eerst wat noten malen en door de mix gooien en/of je strooit ze boven op de brownie
5. Leg een bakpapier in de vorm en giet de mix erin. Het bakpapier zorgt ervoor dat je de brownie er makkelijk uit kan halen.
Zet de vorm in het midden van de oven en haal deze er na 20-22 minuten uit.
Tips:
Wil je checken of de brownie goed is? Pak een sate prikken of een rietje, prik deze in het beslag. Is het uiteinde nog nat? Laat de brownie nog even staan.
Verbranden de noten bovenop? Leg een stuk aluminiumfolie over de brownie zodat de noten niet verder verbanden.
Heb je teveel over? Invriezen kan!
Geef een reactie