Chocolade cake met avocado&banaan
Een healthy snack! Lekker&gezond als tussendoortje voor in het weekend. De chocolade cake met avocado is eiwit rijk, en vol met gezonde vetten.
Avocado is rijk aan omega-9 enkelvoudig onverzadigde vet zuren, daarnaast heeft avocado nog veel meer gezonde kenmerken. Avocado’s zijn bijvoorbeeld goed voor mensen die lijden aan diabetes mellitus, avocado’s hebben een lage glychemische index dit houdt in dat het goed is voor het stabiel houden van het bloedsuikerspiegel. Daarnaast zijn avocado’s rijk aan vitamine K wat weer goed is voor een goede bloedstolling, dit is bijvoorbeeld essentieel voor het transporteren van vitamine D en calcium naar de botten. Ook staan avocado’s bekend als de ‘’verjonging vrucht’’, het bevat borden vol vitamines die goed zijn voor de hormoonhuishouding en zit bomvol antioxidanten die belangrijk zijn voor de weerstand en een gezonde huid.
1 plak cake bevat ongeveer 102 calorieën waarvan 3.2 gram koolhydraten, 6.3 gram eiwit en 6.4 gram vet. De cake is arm aan koolhydraten waardoor het een goed alternatief is voor mensen met suikerziekte. De eiwitten hebben een hoge biologische waarde, dit betekend dat de eiwitten goed benut kunnen worden door het lichaam. De vetten in de cake zijn vrijwel allemaal enkelvoudig onverzadigd en meervoudig onverzadigd. Of te wel een super lekker&gezond tussendoortje!
Ingrediënten:
– 2 avocado’s
– 1 banaan
– 1 scoop eiwitpoeder (voorkeur aan chocolade of cookies & cream)
– 60 gram cacao poeder
– 3 hele eieren
– 1 theelepel (8gram) bakpoeder
– 1 theelepel vanille
Bereiden:
– Laat alles op kamer temperatuur komen en verwarm de oven voor op 180 graden.
– Alle ingrediënten mogen in een blender of een keuken machine en mix dit tot een glad deeg.
– Vet het bakblik in en giet het beslag erin.
– Bak de cake af op 25/30 min.
Tip:
-Voeg eventueel naar smaak wat kaneel of koek en speculaas kruiden door de cake.
Geef een reactie