Makreel&walnoot maaltijdsalade
Een heerlijk gezonde maaltijdsalade met walnoten en makreel. De maaltijdsalade zit bomvol gezonde vetten, eiwitten en is arm aan koolhydraten. Daarom kan je deze super healthy maaltijd prima in elk dieet toevoegen.
Makreel en walnoten staan bekend om hun hoog aantal omega-3 meervoudig onverzadigd vet zuren (ALA, EPA, DHA) De laatste 2 (EPA, DHA) zijn vis vetzuren, deze vetzuren zijn essentieel voor het voorkomen van hart- en vaatziekten, depressies, het verlagen van het cholesterolgehalte in het bloed en een goed werkende hormoonhuishouding. Het word daarom aanbevolen om minimaal één maal per week een lekker stukje vette vis te eten zoals haring, makreel, zalm, forel of sardientjes.
Walnoten zijn rijk aan het omega-3 vetzuur ALA(Alfa-linoleenzuur). Alfa-linoleenzuur kan het lichaam niet zelf aanmaken daarom is het de bedoeling dat je dit vetzuur uit voeding binnen krijgt. Walnoten zijn een prima alternatief om voldoende van dit omega-3 vetzuur op te nemen. Walnoten zijn niet alleen super lekker en gezond, maar zijn samen met vis ook een prima alternatief voor mensen die leiden aan diabetes mellitus.
De gehele maaltijdsalade bevat ongeveer 411 calorieën waarvan 27 gram hoogwaardig eiwit en 24 gram vet waarvan vrijwel alle vetten enkelvoud en meervoud onverzadigd, daarnaast bevat de salade maar liefst 6 gram koolhydraten, vrijwel alle koolhydraten zijn complex. De maaltijd salade is ook rijk aan vezels en antioxidanten. Al bij al super healthy en lekker!
Ingrediënten
– 20 gram walnoten
– 50 gram jonge bladsla, veldsla
– 50 gram babyspinazie
– 100 gram gerookte makreel filet
– 1/2 citroen (halve citroen)
– 65 gram cherry tomaatjes
– 1/3 komkommer
– zakje biologische basilicum
Bereiden
– Stamp de walnoten fijn (mag ook hele walnoten).
– Snij de cherry tomaatjes en komkommer in kleine schijfjes.
– Voeg de veldsla en babyspinazie in een schaal en meng deze even goed door elkaar.
– Voeg bij de veldsla de gestampte walnoten en de schijfjes tomaten&komkommer.
– Snij de citroen door de helft en knijp deze uit over de salade, (voeg hierbij een beetje zout en peper naar wens)
– Strooi het zakje biologische basilicum over de salade.
– Snij de makreel in kleine stukjes(naar wens) en leg de stukjes makreel op de salade.
Geef een reactie