Voedingstips voor iedereen
Download nu onze handige PDF met 10 voedingstipsDOWNLOAD PDF

Melkproducten, gezond of ongezond?

De laatste tijd hoor je steeds vaker in de media voorbij komen dat melk ongezond is, het zou zorgen voor borstkanker of prostaatkanker daarnaast zou het juist osteoporose doen verergeren in plaats van verminderen. Mensen vragen zich massaal af of melk nou gezond of ongezond is. Wat is nou allemaal waar van wat de media beweerd? Wat moet je geloven en wat niet? zijn melkproducten nou gezond? En hoeveel melkproducten moet ik ongeveer per dag nuttigen?
We zijn natuurlijk opgevoed met melk standaard in het dagelijkse voedingspatroon, mensen erkennen melk als gezond. Vanaf de geboorte eten/drinken mensen allerlei soorten zuivelproducten, het begint al bij moedmelk. Melk is een belangrijke bron van B-vitamines, B vitamines zijn essentieel voor het goed functioneren van de stofwisseling en het zenuwstelsel. Daarnaast is melk rijk aan Calcium, Calcium is weer essentieel voor het goed onderhouden van de botten en gebit, het is essentieel voor het goed functioneren van de zenuwen en spieren en daarnaast zou calcium botontkalking (osteoporose) tegengaan op latere leeftijd. Calcium zit vooral in melkproducten, groente, noten en peulvruchten, mocht je helemaal geen melkproducten nuttigen word het zeker geadviseerd om door middel van suppletie extra calcium toe te dienen.

Hoe komt het dan dat melk toch zo negatief beschreven word?

Melk word vooral negatief beschreven omdat melk lactose bevat, lactose (melksuikers, disaccharide) zijn essentieel voor de groei van de baby. Daarom maak je tijdens deze periode ook veel van het enzym lactase aan, dit enzym is nodig om melksuikers af te breken. Helaas word dit enzym na dat het kind stopt met zogen miniem tot niet meer geproduceerd in het lichaam, hierdoor krijgen veel mensen een lactose-intolerantie, ruim 70% van de bevolking heeft een lactose-intolerantie.
Daarnaast zou melk zorgen dat de PH waarde in het bloed zakt, hierdoor word het lichaam ”zuur”. Op zich als je genoeg mineralen binnen krijgt en je eet voldoende groente zou het moeten compenseren en word dit probleem al snel buitengesloten. Eet je meer verzurend voedsel dan ontzurend, dan zal het lichaam een balans moeten vinden. Hij zal dan uit andere bronnen (eigen bronnen) weer mineralen moeten halen, dit zou dus calcium uit de botten kunnen zijn wat weer de oorzaak van osteoporose vergroot op latere leeftijd.
Naast de negatieve kenmerken van melk heeft melk uiteraard ook zat positieve kenmerken! Met dit artikel wil ik jullie uiteraard ook helemaal niet aansturen tot het niet meer drinken van melk. Melk bevat wei eiwit en casein eiwit dit zijn 2 eiwit bronnen met een zeer hoge ”Biologische waarde”, dit houd in dat het eiwit bronnen zijn met de meeste essentiële bouwstenen die het lichaam goed kan gebruiken daarnaast zijn eiwitten natuurlijk goed voor het opbouwen van je spieren! Er word ongeveer 0.5 liter melkproducten per dag geadviseerd, op die manier zou je naast je andere voeding aan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid calcium en B vitamines moeten komen, mocht je dus geen melk-intolerantie hebben zou ik zeker adviseren om gewoon hier en daar een lekker glas melk te drinken, natuurlijk is melk ook gewoon hartstikke lekker!

Gratis intake gesprek                Download de gratis PDF

Voedingsplan schema’sGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Gratis intake

10 Voedingstips

Download hier de 10 voedingstips en ga direct van start op weg naar een gezonde en bewuste levensstijl.

Download de pdf

Testimonials
 •  
  Petra Mulder

  Mijn naam is Petra, 30 jaar en ik sport eigenlijk al mijn hele leven. Vooral de laatste jaren fanatiek o.a. fitness, hardlopen, attack en grit. Sinds ik begonnen ben met krachttraining en bewuster met voeding bezig ben merkte ik al snel resultaat: ik werd gespierder, ik voelde me fitter en dat voelde goed! Voor mijn 30e verjaardag heb ik van mijn beste vriendin (Floor Hess) een fitness fotoshoot cadeau gekregen, iets wat we al langer samen wilden doen.

  Read More...

 •  
  Pascal Koetze

  Ongeveer vier jaar en 12 kilo verder bleef ik op hetzelfde gewicht hangen, ik pakte dezelfde gewichten tijdens de training totdat ik Jochem sprak en hij vertelde dat hij gespecialiseerd is in voeding. Na een paar keer gesproken te hebben dacht ik "laat ik eens serieus aan de slag gaan." en liet Jochem mijn voedingsschema maken.

  Read More...

 •  
  Maurits Aarts

  Mijn naam is Maurits, na altijd veel gesport te hebben kwam ik na een enkelblessure enorm veel aan, ik ben nooit dun geweest maar zelfs voor mijn doen was ik nu fors. Toen een jaar of 3 geleden begonnen met krachttraining en cardio en de resultaten kwamen, maar nooit kwam ik waar ik wou komen, de kennis over de voeding ontbrak simpelweg.

  Read More...

 •  
  Carolien Visser

  1,5 jaar geleden is de knop om gegaan. Ik was niet happy met hoe ik eruit zag in de spiegel en heb alles omgegooid. In het eerste jaar viel ik ruim 20 kilo af en uiteraard was ik daar super blij mee, maar door blind schema's te volgen, leerde ik mijn lichaam en de voeding die bij mijn levensstijl past, niet kennen. Uiteindelijk werd ik via en vriend in contact gebracht met Jochem en zijn we aan de slag gegaan.

  Read More...

10 VOEDINGSTIPS VOOR PROGRESSIE
Download hier de 10 voedingstips en ga direct van start op weg naar een gezonde en bewuste levensstijl.

Download PDF

JOCHEM VAN GULIK

Gespecialiseerd in:

 • Orthomoleculair
 • Diabetes mellitus
 • Paramedisch
 • Obesitas
 • Sporters
 
Oergondisch
Club Sven
Vitamines&More
The Fitness Studio
XS Natural
 

Gratis Intake

Gratis intake CTA
Bezig met versturen