Proteïne amandel ijs
Een super gezond tussendoortje voor de warme zomer dagen!
Niet alleen erg lekker, maar ook super gezond. Proteïne amandel ijs past vrijwel in elk dieet als lekker tussendoortje.
Amandelen staan bekend als één van de gezondste noot soort. Amandelen zijn rijk aan het mineraal kalium, kalium heeft een bloeddruk verlagende werking. Daarnaast staan amandelen bekend om hun hoge hoeveelheid onverzadigd vet, dit is niet alleen goed voor het verlagen van het slechte LDL cholesterol maar beschermd ook tegen hart- en vaat ziekte. Natuurlijk hebben deze noten nog veel meer voordelen, amandelen zijn bijvoorbeeld rijk aan vitamine E, en bevatten veel vezels. Door de lage concentratie simpele koolhydraten zijn amandelen ook een prima alternatief voor mensen die lijden aan Diabetes Mellitus.
Een schaaltje Proteïne amandel ijs is geschikt voor 2 personen.
Een portie amandel ijs bevat ongeveer 207 calorieën waarvan 15 gram eiwit , 13 gram koolhydraten en 18 gram vet (vrijwel allemaal onverzadigd).
Ingrediënten:
– 250 ml amandelmelk
– 1 scoop 100% whey (chocolade, of cookies en cream)
– 1 eetlepel 100% cacao poeder
– 25 gram amandelen
Bereiden:
– Stamp of blend de amandelen fijn in bijvoorbeeld een mixer.
– Voeg de amandelmelk, de whey proteïne en het cacao poeder bij elkaar en klop dit op.
– Voeg de amandelen bij de melk, wheyproteine en cacao poeder en roer dit door.
– Plaats het schaaltje in de vriezer voor minimaal 4 uur.
– Voor gebruik even vooraf af laten koelen.
Geef een reactie