Seizoenssalade met broccoli en doperwten
Heerlijke seizoenssalade met broccoli, doperwten, geitenkaas, walnoten en peterselie. Een salade die uitstekend is in het afvaltraject, verzadigd goed en is niet vervelend om te eten met het warme weer. Prima als lunch, healthy&delicious!
Broccoli is één van de gezondste groentes, een portie broccoli van 80 gram is al genoeg om aan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vitamine C en vitamine K te voldoen. Daarnaast is broccoli rijk aan B-complex vitamines, B2, B3, B5, B6 en B11(foliumzuur) goed voor de koolhydraat en eiwit stofwisseling, nagels, huid, haar en het zenuwstelsel. Ook bevat broccoli sulforafaan, sulforafaan dood bacteriën en werkt beschermend tegen bepaalde soorten kanker.
De salade bevat ongeveer 316 calorieën waarvan 11 gram koolhydraten, 16,3 gram eiwit en 21.7 gram vet. De salade is arm aan suiker en daarom een perfect alternatief voor mensen die lijden aan diabetes mellitus. De eiwit in de salade heeft een hoge biologische waarde dit houdt in dat het lichaam de eiwit goed kan benutten en daarom ook erg efficient voor sporters. De salade bevat veel omega-9 onverzadigde vetten deze vetten zijn essentieel bij het verlagen van het slechte LDL-cholesterol.
Ingrediënten:
-100 gram broccoli
-50 gram feta
-50 gram doperwten
-15 gram walnoten
-5 gram peterselie
-zout naar wens
-peper naar wens
– eetlepel olijfolie
Bereiden:
-Snij de broccoli in kleine roosjes, kook de broccoli gaar in 5 slechts 5 minuten. Mocht je een stoompan hebben adviseer ik het om te stomen, stoom de broccoli gaar in circa 3 minuten. Vergeet de steel niet mee te koken!
-Week de doperwten circa 6-8 minuten, kook de kikkererwten gaar in circa 20 minuten.
-Voeg de doperwten bij de bereide broccoli.
-Voeg hierbij de feta en walnoten.
-Snij 5 gram verse peterselie en voeg deze toe bij de salade.
-Voeg naar wens basilicum, zout en peper toe.
-Laat de salade even afkoelen, de salade is op zijn lekkerst koud.
Geef een reactie