Voedingstips voor iedereen
Download nu onze handige PDF met 10 voedingstipsDOWNLOAD PDF

10 belangrijke voedingstips voor progressie

Hoogwaardige voeding

Zorg ervoor dat je voedingspatroon bestaat uit hoogwaardige voeding. Met hoogwaardige voeding bedoeling we voeding dat rijk is aan essentiële bouwstoffen, koolhydraten die langzaam energie afgeven en voedingsstoffen die rijk zijn aan vitamines, mineralen en spoorelement. Een mooi en gezond lichaam bereik je met gezonde hoogwaardige voeding!

Drink voldoende water

Water bevat geen calorieën en bevorderd de stofwisseling, hierdoor verbrand je meer vet. Water verhoogt de stofwisseling met ongeveer 3%, daarnaast stilt water de honger en Wanneer je water drinkt heb je minder behoefte aan andere dranken, die vaak door de suikers wel calorieën bevatten. Probeer regelmatig over de dag een glas water te drinken, een goede richtlijn is bij elke maaltijd een glaasje water.

Vergeet je vetten niet!

Vet is een voedingsstof die energie op levert voor het lichaam. Vetten bevatten onmisbare vetzuren die een rol spelen bij verschillende lichaamsfuncties. Vet is een drager van de in vet oplosbare vitamines, A, D, E en K, deze vitamines hebben veel invloed op je immuunsysteem, huid, haar, nagels, ogen, botten, organen en hormonen. Mocht je een minimaal aantal vet binnen krijgen zou je deze vitamines te kort komen.

Regelmatig eten

Een goed dieet bestaat uit meerdere maaltijdjes per dag. Dit is niet alleen goed voor het stimuleren van je stofwisseling, maar ook voor het verzadigen van het lichaam. Door regelmatig te eten ga je minder snaaien!

Voldoende groentes

Groentes bevatten amper calorieën, maar zijn zeer rijk aan essentiële vitamines, mineralen en spoorelementen en een bron van vezels. Groentes bevatten weinig koolhydraten, en vrijwel alle koolhydraten geven langzaam energie af. Groentes bevatten veel antioxidanten, antioxidanten zijn belangrijk voor het immuunsysteem en het bestrijden van afvalstoffen. Groentes hebben ook een positieve werking op het vertragen van het verouderingsproces. Eet elke dag minimaal een portie groenten.

De juiste hoeveelheid voedingsstoffen

Om progressie te boeken stel je een goed doordacht voedingspatroon op voor jezelf, de juiste hoeveelheid voedingsstoffen en micronutriënten (vitamines, mineralen en spoorelementen) zijn de sleutel tot succes! Het lichaam moet voorzien zijn van voldoende energie om al zijn activiteiten goed uit te kunnen voeren, het lichaam moet de mogelijkheid hebben om zichzelf goed te herstellen. Behaal jou doel doormiddel van de juiste voedingsstoffen!

Gezond gevarieerd

Gevarieerde voeding prikkelt de stofwisseling, op deze manier krijg je allerlei belangrijke voedingsstoffen binnen zodat het lichaam voorzien is van voldoende energie, bouwstenen, vitamines, mineralen en spoorelementen. Daarnaast is een voedingspatroon natuurlijk veel makkelijker vol te houden als het lekker gevarieerd is!

Nuttig voldoende eiwitten

Eiwit is een essentiële voedingstof. Naast bijvoorbeeld zijn spier opbouwende werking heeft eiwit nog veel meer belangrijke eigenschappen. Het werkt op de hormoonhuishouding, bloedvaten, organen, immuunsysteem en spijsvertering, eiwit is eigenlijk simpelweg de bouwsteen die ons lichaam in takt houd. Eiwitten zijn goed voor het opbouwen en herstellen van spiervezels, eiwitten verzadigen goed en verhogen de stofwisseling.

Kies de juiste koolhydraten

Als je de juiste koolhydraat binnen krijgt heb je minder honger, verhoog je je stofwisseling en beschik je over voldoende energie, we praten dan over koolhydraten die langzaam energie afgeven en veel vezels bevatten. Deze koolhydraten worden ook wel complexen koolhydraten genoemd. Complexen koolhydraat bronnen zijn: volkoren brood / roggebrood, zilvervlies rijst, aardappelen en volkoren pasta. Daarnaast zijn groentes ook een bron van deze koolhydraten.

Een stukje fruit per dag heel gezond!

Fruit zit bom vol vitamine C en andere antioxidanten, antioxidanten gaan veroudering tegen en dragen bij aan een goed immuunsysteem. Fruit bevat weinig calorieën en hartstikke veel belangrijke voedingsstoffen. Elk soort fruit heeft zo zijn eigen voordelen, probeer dus lekker te variëren, dit is het beste voor je gezondheid en zo krijg je verschillende vitamines, mineralen, spoorelementen en bioactieve stoffen binnen.

Gratis intake

10 Voedingstips

Download hier de 10 voedingstips en ga direct van start op weg naar een gezonde en bewuste levensstijl.

Download de pdf

Testimonials
 •  
  Petra Mulder

  Mijn naam is Petra, 30 jaar en ik sport eigenlijk al mijn hele leven. Vooral de laatste jaren fanatiek o.a. fitness, hardlopen, attack en grit. Sinds ik begonnen ben met krachttraining en bewuster met voeding bezig ben merkte ik al snel resultaat: ik werd gespierder, ik voelde me fitter en dat voelde goed! Voor mijn 30e verjaardag heb ik van mijn beste vriendin (Floor Hess) een fitness fotoshoot cadeau gekregen, iets wat we al langer samen wilden doen.

  Read More...

 •  
  Pascal Koetze

  Ongeveer vier jaar en 12 kilo verder bleef ik op hetzelfde gewicht hangen, ik pakte dezelfde gewichten tijdens de training totdat ik Jochem sprak en hij vertelde dat hij gespecialiseerd is in voeding. Na een paar keer gesproken te hebben dacht ik "laat ik eens serieus aan de slag gaan." en liet Jochem mijn voedingsschema maken.

  Read More...

 •  
  Maurits Aarts

  Mijn naam is Maurits, na altijd veel gesport te hebben kwam ik na een enkelblessure enorm veel aan, ik ben nooit dun geweest maar zelfs voor mijn doen was ik nu fors. Toen een jaar of 3 geleden begonnen met krachttraining en cardio en de resultaten kwamen, maar nooit kwam ik waar ik wou komen, de kennis over de voeding ontbrak simpelweg.

  Read More...

 •  
  Carolien Visser

  1,5 jaar geleden is de knop om gegaan. Ik was niet happy met hoe ik eruit zag in de spiegel en heb alles omgegooid. In het eerste jaar viel ik ruim 20 kilo af en uiteraard was ik daar super blij mee, maar door blind schema's te volgen, leerde ik mijn lichaam en de voeding die bij mijn levensstijl past, niet kennen. Uiteindelijk werd ik via en vriend in contact gebracht met Jochem en zijn we aan de slag gegaan.

  Read More...

10 VOEDINGSTIPS VOOR PROGRESSIE
Download hier de 10 voedingstips en ga direct van start op weg naar een gezonde en bewuste levensstijl.

Download PDF

JOCHEM VAN GULIK

Gespecialiseerd in:

 • Orthomoleculair
 • Diabetes mellitus
 • Paramedisch
 • Obesitas
 • Sporters
 
Oergondisch
Club Sven
Vitamines&More
The Fitness Studio
XS Natural
 

Gratis Intake

Gratis intake CTA
Bezig met versturen