Voedingstips voor iedereen
Download nu onze handige PDF met 10 voedingstipsDOWNLOAD PDF

VOEDSELALLERGIE

Je kunt voedselallergieën onderverdelen in twee categorieën: voedselallergie en voedselintolerantie. Bij voedselallergie maakt het lichaam antistoffen aan tegen bepaalde eiwitten waardoor de eiwitten niet (volledig) afgebroken kunnen worden. Er ontstaat een allergische reactie wat gepaard gaat met het activeren van het immuunsysteem. Voedingsbronnen waar eiwitallergie vooral bij voorkomen zijn koemelk, tarwe, fruit, soja, pinda’s, noten, vis, schelpdieren en eieren.

VOEDSELINTOLERANTIE

Bij voedselintolerantie speelt het afweersysteem niet per se een rol maar kan het zijn dat een bepaald enzym ontbreekt. Denk bijvoorbeeld aan het ontbreken van het enzym lactase, dat noodzakelijk is bij het afbreken van melksuiker(lactose). Dit wordt voedselintolerantie genoemd.

VOEDING MET BETREKKING TOT ALLERGIEËN

Allergieën en intoleranties voor bepaalde voedingsstoffen kunnen nare klachten tot gevolg hebben. Het is dan ook belangrijk om bepaalde voedingsbronnen uit het voedingspatroon te schrappen. Bij het weren van bepaalde voedingsbronnen in het dieet kan het zijn dat er een tekort ontstaat aan bepaalde essentiële voedingsstoffen. Een voedingsdeskundige of diëtist kan je helpen bij het verstandig aanpassen van je dieet.

WAT BIEDT SHAPEASSIST?

Shapeassist biedt gevarieerde voedingsschema’s die naar wens van de cliënt gemaakt zijn. We kijken samen met de cliënt naar de essentiële voedingsstoffen die ontbreken door de betreffende allergie. Deze voedingsstoffen worden vervangen door alternatieven zodat het lichaam toch de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vitamines, mineralen, spoorelementen en/of aminozuren binnenkrijgt.

Gratis intake gesprek                Download de gratis PDF

Voedingsplan schema’s

Gratis intake

10 Voedingstips

Download hier de 10 voedingstips en ga direct van start op weg naar een gezonde en bewuste levensstijl.

Download de pdf

Testimonials
 •  
  Petra Mulder

  Mijn naam is Petra, 30 jaar en ik sport eigenlijk al mijn hele leven. Vooral de laatste jaren fanatiek o.a. fitness, hardlopen, attack en grit. Sinds ik begonnen ben met krachttraining en bewuster met voeding bezig ben merkte ik al snel resultaat: ik werd gespierder, ik voelde me fitter en dat voelde goed! Voor mijn 30e verjaardag heb ik van mijn beste vriendin (Floor Hess) een fitness fotoshoot cadeau gekregen, iets wat we al langer samen wilden doen.

  Read More...

 •  
  Pascal Koetze

  Ongeveer vier jaar en 12 kilo verder bleef ik op hetzelfde gewicht hangen, ik pakte dezelfde gewichten tijdens de training totdat ik Jochem sprak en hij vertelde dat hij gespecialiseerd is in voeding. Na een paar keer gesproken te hebben dacht ik "laat ik eens serieus aan de slag gaan." en liet Jochem mijn voedingsschema maken.

  Read More...

 •  
  Maurits Aarts

  Mijn naam is Maurits, na altijd veel gesport te hebben kwam ik na een enkelblessure enorm veel aan, ik ben nooit dun geweest maar zelfs voor mijn doen was ik nu fors. Toen een jaar of 3 geleden begonnen met krachttraining en cardio en de resultaten kwamen, maar nooit kwam ik waar ik wou komen, de kennis over de voeding ontbrak simpelweg.

  Read More...

 •  
  Carolien Visser

  1,5 jaar geleden is de knop om gegaan. Ik was niet happy met hoe ik eruit zag in de spiegel en heb alles omgegooid. In het eerste jaar viel ik ruim 20 kilo af en uiteraard was ik daar super blij mee, maar door blind schema's te volgen, leerde ik mijn lichaam en de voeding die bij mijn levensstijl past, niet kennen. Uiteindelijk werd ik via en vriend in contact gebracht met Jochem en zijn we aan de slag gegaan.

  Read More...

10 VOEDINGSTIPS VOOR PROGRESSIE
Download hier de 10 voedingstips en ga direct van start op weg naar een gezonde en bewuste levensstijl.

Download PDF

JOCHEM VAN GULIK

Gespecialiseerd in:

 • Orthomoleculair
 • Diabetes mellitus
 • Paramedisch
 • Obesitas
 • Sporters
 
Oergondisch
Club Sven
Vitamines&More
The Fitness Studio
XS Natural
 

Gratis Intake

Gratis intake CTA
Bezig met versturen