Voedingstips voor iedereen
Download nu onze handige PDF met 10 voedingstipsDOWNLOAD PDF

SPORTDIEET

VOEDINGSPATROON VOOR SPORTERS

Als intensief sporter train je voor een doel. Dit kan zijn het toenemen van kracht, explosiviteit, snelheid of het optimaliseren van je fysieke uiterlijk. Het lichaam heeft voor al deze aspecten de juiste voedingsstoffen nodig om genoeg energie te hebben en optimaal te kunnen herstellen. Een goed voedingspatroon is daarbij essentieel. Hoogwaardige maaltijden met voldoende voedingsstoffen helpen je bij het boeken van een topresultaat!

Je kunt het lichaam vergelijken met een auto: als een auto geen brandstof binnenkrijgt staat hij stil. Voor het boeken van lichamelijk resultaat heb je ook de juiste brandstof nodig. Als het lichaam niet voorzien is van voldoende benodigde voedingsstoffen zal de vooruitgang stil gaan staan of zal het moeizamer gaan. Het lichaam moet voorzien zijn van energie en daarnaast goed kunnen herstellen.

PROGRESSIE BOEKEN DOOR MIDDEL VAN VOEDING

Als progressief sporter train je niet om te ‘onderhouden’, je wilt graag vooruitgang zien. Je lichaam moet voorzien zijn van voldoende energie om prestaties te verbeteren. We stellen een voedingspatroon voor je op met de juiste macro- en micronutriënten, voldoende koolhydraten, eiwitten en vetten zodat je deze bronnen van energie goed gebalanceerd binnenkrijgt.

Naast de voedingsstoffen die energie leveren heeft het lichaam bouwstenen nodig. Deze bouwstenen zijn essentieel om de belaste spiervezels sterker of groter te maken. Deze bouwstenen worden ook wel eiwitten genoemd. Een goed voedingspatroon voor intensieve sporters bestaat uit de juiste combinatie van verschillende eiwitbronnen.

HOE GAAN WE TE WERK?

We nemen eerst de sport die intensief beoefend wordt onder de loep. Elke sport heeft een andere samenstelling van voedingsstoffen nodig. Zo heeft een marathonloper minder eiwitten nodig dan een krachtsporter of olympisch gewichtheffer. We kijken welke energiesystemen gebruikt worden en daar passen we de voedingsbronnen op aan.

WAT BIEDT SHAPEASSIST?

Shapeassist biedt een goed gebalanceerd voedingspatroon dat samengesteld is naar de wensen van de cliënt en gericht is op de sport die je beoefent. Gevarieerd eten met hoogwaardige voedingsbronnen die het lichaam voorzien van voldoende energie en van de bouwstenen voor een goed herstel, helemaal gericht op het boeken van resultaat.

Gratis intake gesprek                Download de gratis PDF

Voedingsplan schema’s

Gratis intake

10 Voedingstips

Download hier de 10 voedingstips en ga direct van start op weg naar een gezonde en bewuste levensstijl.

Download de pdf

Testimonials
 •  
  Petra Mulder

  Mijn naam is Petra, 30 jaar en ik sport eigenlijk al mijn hele leven. Vooral de laatste jaren fanatiek o.a. fitness, hardlopen, attack en grit. Sinds ik begonnen ben met krachttraining en bewuster met voeding bezig ben merkte ik al snel resultaat: ik werd gespierder, ik voelde me fitter en dat voelde goed! Voor mijn 30e verjaardag heb ik van mijn beste vriendin (Floor Hess) een fitness fotoshoot cadeau gekregen, iets wat we al langer samen wilden doen.

  Read More...

 •  
  Pascal Koetze

  Ongeveer vier jaar en 12 kilo verder bleef ik op hetzelfde gewicht hangen, ik pakte dezelfde gewichten tijdens de training totdat ik Jochem sprak en hij vertelde dat hij gespecialiseerd is in voeding. Na een paar keer gesproken te hebben dacht ik "laat ik eens serieus aan de slag gaan." en liet Jochem mijn voedingsschema maken.

  Read More...

 •  
  Maurits Aarts

  Mijn naam is Maurits, na altijd veel gesport te hebben kwam ik na een enkelblessure enorm veel aan, ik ben nooit dun geweest maar zelfs voor mijn doen was ik nu fors. Toen een jaar of 3 geleden begonnen met krachttraining en cardio en de resultaten kwamen, maar nooit kwam ik waar ik wou komen, de kennis over de voeding ontbrak simpelweg.

  Read More...

 •  
  Carolien Visser

  1,5 jaar geleden is de knop om gegaan. Ik was niet happy met hoe ik eruit zag in de spiegel en heb alles omgegooid. In het eerste jaar viel ik ruim 20 kilo af en uiteraard was ik daar super blij mee, maar door blind schema's te volgen, leerde ik mijn lichaam en de voeding die bij mijn levensstijl past, niet kennen. Uiteindelijk werd ik via en vriend in contact gebracht met Jochem en zijn we aan de slag gegaan.

  Read More...

10 VOEDINGSTIPS VOOR PROGRESSIE
Download hier de 10 voedingstips en ga direct van start op weg naar een gezonde en bewuste levensstijl.

Download PDF

JOCHEM VAN GULIK

Gespecialiseerd in:

 • Orthomoleculair
 • Diabetes mellitus
 • Paramedisch
 • Obesitas
 • Sporters
 
Oergondisch
Club Sven
Vitamines&More
The Fitness Studio
XS Natural
 

Gratis Intake

Gratis intake CTA
Bezig met versturen