Voedingstips voor iedereen
Download nu onze handige PDF met 10 voedingstipsDOWNLOAD PDF

Van brood word je dik.  volkoren-sesam1

Wat is nou eigenlijk allemaal waar van de ”facts of bread”? Mensen zien brood als dik makers, het eerste wat je hoort is om brood te vermijden als je wilt afvallen, maar waarom? Wat is nou eigenlijk allemaal waar achter het taboe van brood? In het volgende artikel ga ik jullie een aantal feiten over brood geven, is brood eigenlijk wel een dik maker? Is brood gezond ja of nee? Moet je brood vermijden?

Brood wordt gemaakt van bloem of meel van graansoorten als tarwe, rogge, gerst of maïs. Tarwe zit in alle graanproducten zoals bijvoorbeeld pasta of crackers. Tarwe bevat gluten, gluten zijn eiwitten die van nature voorkomt in tarwe. Hier begint echter de eerste reden waarom veel mensen geen brood meer eten, dit komt vooral door de media. Maar waarom eigenlijk waarom zijn mensen zo anti gluten? Mensen weten over het algemeen niet eens wat gluten zijn.

Voordelen van brood eten.

Brood heeft veel essentiele voedingsstoffen. Brood bevat polysaccharides dit zijn de goede koolhydraten met een lage glycemische index die het bloedsuikerspiegel mooi stabiel houden, daarnaast is brood rijk aan jodium. De toevoeging van jodium aan brood is niet voor niets gedaan, via de normale voeding krijgt men jodium aan de krappe kant binnen. Daarom word jodium al tientallen jaren toegevoegd aan zout. Dit is essentieel voor de groei en ontwikkeling. Een tekort aan jodium kan de werking van de schildklier verstoren. De schildklier zorgt ervoor dat de lichaamstemperatuur goed onderhouden word, dit heeft invloed op de stofwisseling. Schildklier problemen kunnen bijvoorbeeld lijden tot overgewicht, vermoeidheid en lusteloosheid. Daarnaast bevat brood veel essentiële vitamines, mineralen en spoorelementen. Brood is rijk aan Vitamine B11 en brood bevat veel kalium, magnesium, fosfor en zink.

Bewuste keuze van brood

Kies altijd voor een niet geraffineerd product, mocht graag een sneebrood eten probeer dan te kiezen voor een volkoren of meergranen product. Laat de kleur van brood je niet beïnvloeden, het is  niet vanzelfsprekend dat des de bruiner brood is des te gezonder, vaak word er kleurstof aan brood toegevoegd terwijl het gewoon geraffineerd tarwe is. Kijk dus altijd eventjes bij de ingrediënten of het volkoren tarwe is.

Eet brood wel in mate, het draait nog steeds om een gebalanceerd voedingspatroon. 10 sneetjes brood per dag is uiteraard te veel, maar zo nu en dan een sneetje volkorenbrood kan helemaal geen kwaad en is hartstikke gezond! Een sneetje volkorenbrood bevat ongeveer 80 calorieën waarvan 13 gram koolhydraten (allemaal complex) en ruim 2 gram vezels. een sneetje brood bevat 20-25 mcg Jodium dat is ongeveer 15% van de ADH. Dit zou beteken dat je met 3/4 sneetjes brood en de voeding daarnaast makkelijk aan je ADH Jodium komt. Mocht je totaal brood uit je voedingspatroon vermijden word geadviseerd om zout met jodium te kiezen of eventueel toevoeging van Jodium suppletie.

brood2-900x419

Gratis intake gesprek                Download de gratis PDF

Voedingsplan schema’sGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Gratis intake

10 Voedingstips

Download hier de 10 voedingstips en ga direct van start op weg naar een gezonde en bewuste levensstijl.

Download de pdf

Testimonials
 •  
  Petra Mulder

  Mijn naam is Petra, 30 jaar en ik sport eigenlijk al mijn hele leven. Vooral de laatste jaren fanatiek o.a. fitness, hardlopen, attack en grit. Sinds ik begonnen ben met krachttraining en bewuster met voeding bezig ben merkte ik al snel resultaat: ik werd gespierder, ik voelde me fitter en dat voelde goed! Voor mijn 30e verjaardag heb ik van mijn beste vriendin (Floor Hess) een fitness fotoshoot cadeau gekregen, iets wat we al langer samen wilden doen.

  Read More...

 •  
  Pascal Koetze

  Ongeveer vier jaar en 12 kilo verder bleef ik op hetzelfde gewicht hangen, ik pakte dezelfde gewichten tijdens de training totdat ik Jochem sprak en hij vertelde dat hij gespecialiseerd is in voeding. Na een paar keer gesproken te hebben dacht ik "laat ik eens serieus aan de slag gaan." en liet Jochem mijn voedingsschema maken.

  Read More...

 •  
  Maurits Aarts

  Mijn naam is Maurits, na altijd veel gesport te hebben kwam ik na een enkelblessure enorm veel aan, ik ben nooit dun geweest maar zelfs voor mijn doen was ik nu fors. Toen een jaar of 3 geleden begonnen met krachttraining en cardio en de resultaten kwamen, maar nooit kwam ik waar ik wou komen, de kennis over de voeding ontbrak simpelweg.

  Read More...

 •  
  Carolien Visser

  1,5 jaar geleden is de knop om gegaan. Ik was niet happy met hoe ik eruit zag in de spiegel en heb alles omgegooid. In het eerste jaar viel ik ruim 20 kilo af en uiteraard was ik daar super blij mee, maar door blind schema's te volgen, leerde ik mijn lichaam en de voeding die bij mijn levensstijl past, niet kennen. Uiteindelijk werd ik via en vriend in contact gebracht met Jochem en zijn we aan de slag gegaan.

  Read More...

10 VOEDINGSTIPS VOOR PROGRESSIE
Download hier de 10 voedingstips en ga direct van start op weg naar een gezonde en bewuste levensstijl.

Download PDF

JOCHEM VAN GULIK

Gespecialiseerd in:

 • Orthomoleculair
 • Diabetes mellitus
 • Paramedisch
 • Obesitas
 • Sporters
 
Oergondisch
Club Sven
Vitamines&More
The Fitness Studio
XS Natural
 

Gratis Intake

Gratis intake CTA
Bezig met versturen