Voedingstips voor iedereen
Download nu onze handige PDF met 10 voedingstipsDOWNLOAD PDF

BODYBUILDING SCHEMA

Voedingspatroon voor bodybuilders

Bodybuilders trainen over het algemeen voor lichamelijk uiterlijk, hierdoor moet er tijdens een training een zo groot mogelijke prikkel gecreëerd worden, dit kan door middel van verschillende trainingsprincipes.

Grote prikkels betekend wel dat het lichaam voorzien moet zijn van voldoende voedingsstoffen om zo zijn energieniveau’s te herstellen en voldoende bouwstenen binnen te krijgen, door middel van deze voedingsstoffen kan het lichaam in omvang en lichamelijk uiterlijk veranderen.

Positieve energiebalans(spieropbouw)

Om spiermassa op te bouwen moet het lichaam van meer voedingsstoffen voorzien zijn dan dat het verbruikt, hierdoor neemt de omvang van de spieren en gewicht toe. Een goed alternatief om voldoende voeding te nuttigen is meerdere eetmomenten per dag.

Probeer naast het regelmatig eten ook voldoende gezonde complexe koolhydraten binnen te krijgen, anders bestaat er een grote kans dat het lichaam energie haalt uit andere reserves zoals de spieren, dit is uiteraard niet de bedoeling tijdens de spieropbouw. Bronnen van complexe koolhydraten zijn aardappelen, granen, rijst en haver.

Berekenen macro nutriënten

Om voldoende voedingsstoffen binnen te krijgen moet je een doordacht voedingspatroon opstellen, hierbij is voedingskennis essentieel. Naarmate de trainingsperiode zal je zien dat je voedingskennis steeds meer ontwikkeld.

Een bodybuildingvoedingsschema word meestal berekend op een KEV-waarde (koolhydraten-eiwitten-vetten) van 50% koolhydraten 30% eiwit en 20% vet berekend op de nodige aantal calorieën. Probeer deze nutriënten wel uit gezonde voeding te halen, zoals meervoudig onverzadigde vetten en complexe koolhydraten.

Voldoende eiwit

De macro nutriënt dat de spieren opbouwt is eiwit, het is daarom belangrijk om voldoende eiwitten binnen te krijgen. Eiwitten met een hoge biologische waarde(hoge efficiëntie) zijn dierlijke eiwit bronnen zoals, onder dierlijke eiwit bronnen valt vlees, vis, kip, melkproducten en eieren. Om voldoende van deze eiwitten binnen te krijgen word geadviseerd om meerdere eetmomenten per dag eiwit te eten.

Voorbeeld: Volkoren boterham (rijk aan koolhydraten) met beleg als beleg een portie kalkoenfilet (rijk aan eiwitten)

 

 

Gratis intake gesprek                Download de gratis PDF

Voedingsplan schema’s

Gratis intake

10 Voedingstips

Download hier de 10 voedingstips en ga direct van start op weg naar een gezonde en bewuste levensstijl.

Download de pdf

Testimonials
 •  
  Petra Mulder

  Mijn naam is Petra, 30 jaar en ik sport eigenlijk al mijn hele leven. Vooral de laatste jaren fanatiek o.a. fitness, hardlopen, attack en grit. Sinds ik begonnen ben met krachttraining en bewuster met voeding bezig ben merkte ik al snel resultaat: ik werd gespierder, ik voelde me fitter en dat voelde goed! Voor mijn 30e verjaardag heb ik van mijn beste vriendin (Floor Hess) een fitness fotoshoot cadeau gekregen, iets wat we al langer samen wilden doen.

  Read More...

 •  
  Pascal Koetze

  Ongeveer vier jaar en 12 kilo verder bleef ik op hetzelfde gewicht hangen, ik pakte dezelfde gewichten tijdens de training totdat ik Jochem sprak en hij vertelde dat hij gespecialiseerd is in voeding. Na een paar keer gesproken te hebben dacht ik "laat ik eens serieus aan de slag gaan." en liet Jochem mijn voedingsschema maken.

  Read More...

 •  
  Maurits Aarts

  Mijn naam is Maurits, na altijd veel gesport te hebben kwam ik na een enkelblessure enorm veel aan, ik ben nooit dun geweest maar zelfs voor mijn doen was ik nu fors. Toen een jaar of 3 geleden begonnen met krachttraining en cardio en de resultaten kwamen, maar nooit kwam ik waar ik wou komen, de kennis over de voeding ontbrak simpelweg.

  Read More...

 •  
  Carolien Visser

  1,5 jaar geleden is de knop om gegaan. Ik was niet happy met hoe ik eruit zag in de spiegel en heb alles omgegooid. In het eerste jaar viel ik ruim 20 kilo af en uiteraard was ik daar super blij mee, maar door blind schema's te volgen, leerde ik mijn lichaam en de voeding die bij mijn levensstijl past, niet kennen. Uiteindelijk werd ik via en vriend in contact gebracht met Jochem en zijn we aan de slag gegaan.

  Read More...

10 VOEDINGSTIPS VOOR PROGRESSIE
Download hier de 10 voedingstips en ga direct van start op weg naar een gezonde en bewuste levensstijl.

Download PDF

JOCHEM VAN GULIK

Gespecialiseerd in:

 • Orthomoleculair
 • Diabetes mellitus
 • Paramedisch
 • Obesitas
 • Sporters
 
Oergondisch
Club Sven
Vitamines&More
The Fitness Studio
XS Natural
 

Gratis Intake

Gratis intake CTA
Bezig met versturen