Pecannoten koekjes
Prima als tussendoortje, lekker en gezond. Bomvol onverzadigde vetten, vitamines, mineralen en spoorelementen. Daarnaast is deze zelfgemaakte snack arm aan suikers. Ook is het natuurlijk super fijn om af en toe ook een lekkere gezonde snack te nuttigen tijdens het diëten.
Pecannoten staan bekend om hun relatief hoge concentratie vitamines vergeleken met de andere nootsoort. Pecannoten zijn rijk aan vitamine E maar liefst 160% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid. Vitamine E is een antioxidant, essentieel voor het onschadelijk maken van vrije radicalen(afvalstoffen). Daarnaast zijn pecannoten rijk aan B-complex vitamines, deze vitamines zijn erg belangrijk voor de eiwitstofwisseling en koolhydraatstofwisseling, daarnaast zijn B-complex vitamines belangrijk voor de hersen- en zenuw functies.
Uit het beslag kan je ongeveer 8 pecannoten koekjes maken, 1 koekje bevat ongeveer 141 calorieën waarvan 8 gram koolhydraten, 2 gram eiwit en 11 gram vet. De koekjes zijn arm aan suiker en ruim 40% van de koolhydraten zijn gehaald uit haver, daarom zijn deze koekjes een prima alternatief voor mensen die lijden aan diabetes mellitus. Vrijwel alle vetten zijn onverzadigd, de overige vetten komen uit kokos maar staan bekend als MCT(Medium chain triglyceriden) dit zijn vetten die snel energieleven en worden in minderen maat gebruikt voor vetopslag.
Ingrediënten:
-100 gram pecannoten
-10 dadels
-1 theelepel kaneel
-halve theelepel kokosolie
-1 eetlepel havermout
Bereiden:
-De dadels 10 minuten laten wellen in warm water.
-Voeg de pecannoten, dadels en overige ingrediënten in de blender/mixer.
-Mix de ingrediënten tot een kruimeldeeg beslag.
-Verwarm de oven voor op 175 graden.
-Verdeel het beslag in 8 bolletjes, en knee de koekjes in de gewenste vorm
-Voeg eventueel nog wat losse noten toe op de koekjes.
-Plaats de koekjes in de voorverwarmde oven voor circa 10-15 minuten.
Geef een reactie